Pages

November 07, 2009

Negeri Sembilan Juara Piala Malaysia 2009

Salam. Hi.

Bukit Jalil - Negeri Sembilan akhirnya berjaya menjulang Piala Malaysia pada tahun ini setelah berjaya mengalahkan Kelantan dengan jaringan 3 berbalas 1.

Gol pertama dijaringkan oleh Shahurain Abu Samah pada minit ke-18 setelah bola terlepas daripada tampanan pemain Kelantan. Gol kedua pula dijaringkan oleh Hairuddin Omar pada minit ke-46 hasil hantaran tinggi daripada Zaquan Adha Abd. Radzak dan berjaya melepasi perangkap 'offside' pasukan Kelantan. Gol ketiga pula hasil tendangan penalti yang disempurnakan oleh Zaquan Adha Abd. Radzak pada minit ke-60 setelah Mohd Zamri Ramli menjatuhkan Shahurain Abu Samah dan dilayangkan kad kuning. Gol ke-4 pula milik Kelantan hasil rembatan cantik Indra Putra Mahayuddin pada minit ke-91.
Berikut adalah statistik perlawanan :


Lagi gambar :Shahurain dan Zaquan meraikan gol pertama NS.Reaksi Hairuddin setelah menjaringkan gol ke-2 NSKegembiraan yang tidak dapat dibendung lagi sampai
lupa VVVIP di belakang mereka.Piala Malaysia diarak di tepi padang unutk ditunjukkan kepada para
peminat NSBergambar kenangan sebagai juara Piala Malaysia 2009
Harapan kepada para pemain Negeri Sembilan agar tidak leka dengan kemenangan ini agar dapat mengekalkan rentak permainan dan mencipta lebih banyak kemenangan dalam perlawanan yang akan datang.


Sekian, majulah sukan untuk negara.


Sumber : Berita Harian, Utusan, Sinar Harian dan YouTube

No comments: